На Харківщині наступають понад 30 тисяч військ РФ, але загрози штурму Харкова немає – Литвиненко

«Ми можемо сказати, що не бачимо загрози нападу на місто Харків»

На кордоні з Харківською областю Росія зосередила близько 50 тисяч солдатів, у наступі наразі беруть участь понад 30 тисяч російських військових.

Про це розповів секретар секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко в інтерв’ю французькому інформаційному агентству AFP.

«На даний момент російські дії в прикордонній зоні тривають», – розповів Литвиненко, додавши – «Можна сказати, що загрози штурму міста Харкова ми не бачимо».

Читайте також: Армія РФ вже на околицях Вовчанська: чому не було укріплень?

У вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що на Харківському напрямку українські військові потіснили противника та проводять «заходи зачистки» на північній околиці населеного пункту Вовчанськ, розпочалось бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця.

За даними місцевої влади, російські війська у Харківській області «атакують невеликими групами по нових напрямках, намагаючись розтягнути оборону ЗСУ».

Безперервні обстріли і страх повторної окупації: евакуація жителів Вовчанська (фоторепортаж)

Уночі 13 травня Генеральний штаб ЗСУ заявив, що для наступу на Вовчанськ, за даними українських військових, командування ЗС РФ залучило значні сили, до п'яти батальйонів, і «не зважає на втрати».

Російські сили зранку 10 травня розпочали наступальні дії в Харківській області уздовж українсько-російського кордону. Їм вдалося захопити кілька сіл, нині тривають бої за Вовчанськ, місто з довоєнним населенням майже 17 тисяч людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Харківській ОВА обіцяють публічний звіт щодо будівництва фортифікацій в області