Лисогор: у Луганську згоріла Нафтобаза. Окупанти вночі повідомили про вибухи у місті

За словами Лисогора, продукти переробки вигоріли, а інфраструктура зруйнована.

Рятувальники у окупованому Росією Луганську не змогли впоратися з наслідками займання, яке вчора увечері виникло на місцевій нафтобазі, повідомив голова обласної військової адміністрації Артем Лисогор 8 травня.

За його словами, продукти переробки вигоріли, а інфраструктура зруйнована.

«Заправляти російську військову техніку стане набагато складніше. Доведеться прокладати новий логістичний ланцюг і зберігати паливо ще далі від лінії фронту», – зазначив очільник ОВА.

Вчора очільник підконтрольного Москві угруповання «ЛНР» Леонід Пасічник повідомив про пожежу на нафтобазі у Луганську. Він написав, що удар «імовірно здійснено ракетами західного зразка ATACMS».

Українське командування ці дані не коментувало.

Редакція Радіо Свобода наразі не може перевірити цю інформацію з незалежних джерел через окупацію Луганська російськими військами.

На територіях, захоплених силами РФ до 2022 року, як і на новоокупованих, часто відбуваються вибухи. Найчастіше вдається геолокувати ураження військових складів чи нафтобаз армії РФ. Українська влада неодноразово заявляла, що завдає лише точних ударів, намагаючись мінімізувати наслідки для цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Луганську пролунали вибухи: окупанти кажуть про «обстріл» нафтобази і постраждалих
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: у Смоленській області повідомляють про пожежу на НПЗ після удару безпілотника