Через удар дрона по Нікополю постраждали троє людей – Лисак

За його даними, у місті через атаку пошкоджені приватний будинок, господарська споруда, газогін. Фото архівне

Троє людей постраждали через влучання російського дрона-камікадзе по Нікополю, повідомив голова Дніпропетровської обласної адміністрації Сергій Лисак.

«75-річна жінка і 35-річний чоловік госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Ще один чоловік, 34 років, лікуватимуться амбулаторно», – написав він у телеграмі.

За його даними, у місті через атаку пошкоджені приватний будинок, господарська споруда, газогін.

Читайте також: Через агресію РФ у трьох прифронтових областях за добу загинули двоє людей, ще 36 постраждали – влада

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.