Війська РФ обстріляли Дніпропетровщину, двоє людей постраждало ­– ОВА

Пошкоджена унаслідок обстрілів будівля у місті Нікополь, Дніпропетровської області, Україна, квітень 2024 року

Ввечері та вночі війська РФ атакували Нікопольщину у Дніпропетровсткій області – застосовували дрон-камікадзе та артилерію, повідомив 5 серпня голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

«Найбільше дісталося Покровській громаді. Там постраждали дві людини. 26-річний чоловік і 70-річна жінка. Оговтуватися вони будуть вдома», – йдеться в дописі.

Лисак додав, що через обстріл понівечені вісім приватних будинків, пошкоджені кафетерій, торгівельний павільйон і автомат з продажу води.

Також, за даними ОВА, у Нікополі пошкоджене приватне підприємство, люди не постраждали.

Нікополь регулярно зазнає російських атак з різних видів озброєння – переважно артилерії й ударних БПЛА. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російські війська вдарили по Нікополю, серед постраждалих – двоє дітей