На Львівщині відсторонили директора дитячого закладу, якого звинувачують у насильстві – ОВА

На час проведення перевірки керівника навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області, якого вихованці звинуватили в насильстві, відсторонили від роботи, каже Максим Козицький

На час проведення перевірки керівника навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області, якого вихованці звинуватили в насильстві, відсторонили від роботи, розповів голова обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Щодо заяви уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця про те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованок навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області через можливе насильство, яке скоював над ними директор. На місце виїхали правоохоронці та фахівці профільного департаменту Львівської ОДА. Львівська ОВА повністю сприяє розслідуванню», – написав начальник ОВА.

За словами Козицького, він тримає ситуацію на «особистому контролі».

Раніше правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявами вихованців навчально-реабілітаційного закладу у Львівській області про насильство, яке «ймовірно скоював директор».

За словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця, він отримав відомості щодо можливого здійснення фізичного, психологічного та сексуального насильства щодо дітей директором навчально-реабілітаційного закладу на Львівщині.

В організації «СОС Дитячі Містечка», яка брала участь у моніторинговому візиті до закладу, наголосили, що «ця кричуща ситуація вкотре підкреслює, що в інтернатах над дітьми системно чинять насильство».

«І це стосується всіх інституційних закладів, якої б форми вони не були – навчально-реабілітаційні центри, спеціалізовані школи інтернати тощо. Діти в закладах, які створені як «система захисту» – не захищені. Вони піддаються жорстокому ставленню, насильницьким методам виховання й обмеженню прав. А найбільш вразливими є діти з інвалідністю і розладами психіки й поведінки, які потребують особливої уваги, прийняття та індивідуальної підтримки», – заявили в організації.

Про який саме заклад йдеться – не уточнюють. Коментарів установи поки немає.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: #СтопСталкінг: що таке переслідування і як від нього захиститися