Всі укриття у Львові мають бути відчинені цілодобово – влада

У ніч на 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову, внаслідок влучання у житловий будинок загинули п’ятеро людей, десятки – поранені

У Львові всі укриття мають бути відчинені цілодобово, таке рішення ухвалила комісія з надзвичайних ситуацій, повідомив міський голова Андрій Садовий.

«Всі укриття на території Львівської громади мають бути відкритими 24/7. Таке рішення щойно проведеної комісії з надзвичайних ситуацій. Рішення непросте, але єдино правильне. Оскільки забезпечити відкривання сховищ на 100% неможливо, у Львові забороняємо закривати укриття», – написав він у телеграмі.

За словами мера, відповідальні особи, визначені власником будівлі, мають напрацювати відповідну схему.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Ігнат про обстріл Львова: «Щоб було 10 ракет з 10 – нам потрібні F-16»

«Причиною такого рішення стали 10 скарг на «гарячу лінію» минулої ночі. Залишаються люди, яким байдуже на своє життя та життя близьких», – додав Садовий.

Він наголосив, що це рішення – «остаточне і обговоренню не підлягає».

У ніч на 6 липня Росія завдала ракетного удару по Львову, внаслідок влучання у житловий будинок загинули п’ятеро людей, десятки – поранені. Влада повідомила, що руйнувань зазнали понад 30 будинків, більше ніж 250 квартир, 10 гуртожитків, будинок дитини, два виші та санаторна школа.​ Голова Львівської ОВА Максим Козицький заявив, що це «найбільш руйнівна атака по мирному населенню на Львівщині від початку повномасштабної війни».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Львові через російський ракетний удар пошкоджені 35 будинків – Садовий

За даними Повітряних сил ЗСУ, російські війська атакували Львівщину ракетами«Калібр» з акваторії Чорного моря. Військові повідомили, що кілька груп ракет спершу прямували на північ, в тому числі вздовж русла Дніпра, а потім різко змінили курс на захід.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що до правоохоронців надійшла інформація про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу.

Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за статтею «залишення в небезпеці».

«Найбільша атака» на Львів від початку масштабного вторгнення: наслідки влучення російських ракет у центр міста (фотосвідчення)