У Львові посилили контроль у школах через повідомлення про можливі теракти

Діти граються на подвір'ї школи перед дзвоником у перший день нового навчального року у Львові, 2 вересня 2024 року

Правоохоронці перевіряють усі школи Львова через повідомлення в телеграм-каналах про можливі теракти у навчальних закладах міста 19 вересня, інформує мер міста Андрій Садовий.

«Наразі ніхто не може сказати точно – це ІПСО (інформаційно-психологічна спецоперація спецслужб – ред.) чи реальні погрози. Давати визначення всім подіям, які цього тижня відбуваються у Львові, мають правоохоронні органи», – написав міський голова.

За офіційною інформацією, 16 вересня зловмисники розтрощили одне з центральних кафе міста. У ніч з 17 на 18 вересня невідомі підпалили одразу вісім об’єктів у місті, серед них будівлю кінотеатру. Після цього телеграм-канали стали поширювати інформацію про ймовірні теракти.

Таким чином «намагаються залякати», але «розум має залишатися холодним», закликає мер Львова, і просить не піддаватись на провокації.

«Зранку біля входу до кожної школи поліцейський і представник школи перевірятимуть всіх, хто заходить. У навчальний заклад можуть увійти лише поліція, працівники школи та учні», – написав міський голова.

Повідомлення про замінування в різних громадських місцях, у тому числі і в школах, регулярно надходили в Києві та інших українських містах перед початком російського повномасштабного вторгнення. Тоді це були телефонні дзвінки, тепер як засіб поширення подібної інформації використовують телеграм-канали.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У США згадують українку Дарію Базилевич, яку вбила Росія