У Львові та області знову вирішили не пом’якшувати карантин, тепер – до 22 червня

Станом на ранок 19 червня у Львові та області підтверджено 3540 випадків інфікування коронавірусом

Не пом’якшувати карантин у Львові та області вирішили до 22 червня. Згідно з рішенням обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, показники захворюваності на COVID-19 не дозволяють послабити карантинні обмеження в регіоні та в обласному центрі. Це вже не вперше влада вирішує не пом’якшувати обмеження.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, відтак у Львові надалі не працюватимуть дитячі садки. Хоча Львівська міськрада готова відновити їх роботу, втім відповідне рішення може ухвалити лише обласна комісія.

«Питання садочків ми обговорювали з головою обласної комісії, вона б з радістю відновила роботу садочків, але має бути погодження Міністерства охорони здоров’я щодо послаблення карантину», – сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Тим часом власники багатьох спортивних закладів вже відновили роботу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МОЗ ініціюватиме жорсткий карантин в окремих регіонах – Степанов

Питання щодо послаблення карантинних заходів на території області розглянуть знову на обласній комісії 22 червня. До цього часу очікують внесення змін у постанову уряду щодо можливості змінити підходи стосовно посилення чи послаблення карантинних заходів.

Станом на ранок 19 червня у Львові та області підтверджено 3540 випадків інфікування коронавірусом від початку епідемії, 112 людини померли, 663 – одужали.

Протягом останньої доби провели 643 ПЛР-тести, з яких 142 виявились позитивні. Зараз досліджуються 500 зразків матеріалів, взятих у пацієнтів, їх відправляють у лабораторії Львова та інші міста України.