У Держдумі РФ підтвердили повідомлення про хворобу Лукашенка

Олександр Лукашенко під час відзначення Дня перемоги в Москві, 9 травня 2023 року

У Держдумі РФ підтвердили повідомлення ЗМІ про можливу хворобу президента Білорусі Олександра Лукашенка, але діагнозу не уточнили.

«Там нічого такого надприродного немає, це не ковід. Просто людина захворіла. Попри те, що людина захворіла, він вважав за свій обов’язок приїхати до Москви, а потім увечері того ж дня проводив заходи в Мінську. Напевно, потребує певного відпочинку – от і все», – сказав перший заступник голови комітету Держдуми РФ у справах СНД Костянтин Затулін, пишуть російські телеграм-канали.

Востаннє на публіці Лукашенко з’являвся 9 травня – вранці був на параді в Москві і поспішно повернувся до Мінську. Білоруські медіа звернули увагу на «нездоровий вигляд Лукашенка та його нездатність дійти пішки до Олександрівського саду: на покладання квітів його повезли автомобілем».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Москві відбувається військовий парад. Із Путіним на трибуні присутні 6 глав держав і Лукашенко

13 травня одразу кілька ЗМІ повідомили, що увечері кортеж Лукашенка приїхав до клінічного медичного центру. Під час його проїзду дороги до шпиталю були перекриті, стояли силовики. Кортеж повернувся назад через 2 години.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму звіті зауважив, що
стан здоров’я Лукашенка залишається незрозумілим. Він не з’являвся на публіці і його офіс не оновлював свій тижневий графік жодними подіями після його візиту до Москви 9 травня.

14 травня у Мінську з нагоди Дня державного прапора, герба та гімну Білорусі планувався виступ Олександра Лукашенко, але він і цього разу не з’явився на публіці, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Британії про парад у Москві: підкреслив проблеми військ РФ і спроби влади уникнути критики
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Аморальний та недружній крок щодо України» – МЗС про участь лідерів кількох країн у параді в Москві