Лубінець звернувся до МКЧХ та ООН через страту силами РФ українського військовополоненого

Про випадки страти силами РФ українських військовополонених повідомлялось раніше

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про звернення до Міжнародного комітету Червоного Хреста та ООН через чергову страту силами РФ українського військовополоненого.

«Черговий воєнний злочин – росіяни стратили мечем беззбройного українського військовополоненого з перевʼязаними скотчем руками. Рівень варварства й кровожерливості неможливо осягнути. Такі дії є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими! Скільки ще світ дивитиметься, як Росія відкрито демонструє зневагу до будь-яких норм і законів?» – написав він у телеграмі.

Омбудсмен повідомив, що направив листи до міжнародних організацій, МКЧХ та ООН, щоб вони зафіксували чергове порушення прав людини зі сторони Росії.

Окремо Лубінець наголосив, що такі показові страти направлені на деморалізацію українського суспільства.

Про випадки страти силами РФ українських військовополонених повідомлялось раніше, зокрема у звітах міжнародних організацій.

В Офісі генпрокурора повідомляли, що станом на квітень 27 кримінальних проваджень розслідується за фактами страти 61 українського військовополоненого.

В звіті Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, оприлюдненому 26 березня, вказувалось, що Росія продовжує катувати та страчувати українських військовополонених.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна заявляє про 14 тисяч випадків тортур в російському полоні. Як це зупинити