США і Британія закликали своїх громадян уникати поїздок до Лівану

Наслідки удару ізраїльської авіації по Бейруту, 30 липня 2024 року

США і Британія закликали своїх громадян уникати поїздок до Лівану на тлі загострення ситуації на Близькому Сході, йдеться в повідомленнях Посольства США в Лівані та на сайті уряду Британії.

Посольство США зазначило, що «кілька авіакомпаній вже призупинили або скасували рейси. Крім того, багато рейсів були розпродані».

«Однак варіанти комерційного транспорту для виїзду з Лівану залишаються доступними. Будь ласка, перегляньте доступні варіанти польоту в міжнародному аеропорту Бейрут-Рафік Харірі», – зазначили в посольстві.

Посольство заявило, що «ті, хто бажає вилетіти з Лівану, мають забронювати будь-який доступний квиток, навіть якщо цей рейс не відправляється негайно або не слідує за обраним ними маршрутом».

«Громадяни США, яким не вистачає коштів для повернення до Сполучених Штатів, можуть звернутися до посольства за фінансовою допомогою через позики на репатріацію. Ми рекомендуємо громадянам США, які вирішили не залишати Ліван, підготувати плани на випадок надзвичайних ситуацій і бути готовими ховатися на місці протягом тривалого періоду часу», – додали в посольстві.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Reuters: Іран збирає союзників для обговорення заходів проти Ізраїлю

Водночас британцям повідомили, що зовнішньополітичне відомство (FCDO) рекомендує уникати поїздок до Лівану. Також громадян Британії попередили, що їхнє туристичне страхування може бути визнано недійсним, якщо вони подорожують порушуючи рекомендації FCDO.

«Консульська підтримка також сильно обмежена там, де FCDO не радить подорожувати», – пояснили в уряді.

Раніше 2 серпня з аналогічним попередженням МЗС виступило щодо поїздок громадян України на територію Лівану.

27 липня, в результаті ракетного обстрілу на окупованих Ізраїлем Голанських висотах загинуло 12 дітей. Ізраїль звинуватив в атаці радикальне угруповання «Хезболла», яке є впливовим у Лівані.

Уряд Лівану в неділю звернувся до США із проханням закликати Ізраїль до стриманості. Того ж дня Кабінет безпеки Ізраїлю уповноважив уряд відповісти на напад. «Хезболла» заперечує будь-яку відповідальність за атаку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Хезболла» випустила понад 200 ракет по Ізраїлю після вбивства старшого командира