У російському Калінінграді приземлився літак, який раніше використовували для обмінів – ЗМІ

Це відбувається на тлі повідомлень ЗМІ про ймовірний обмін ув’язненими між Росією та США.  Фото ілюстративне

У російському Калінінграді вранці 1 серпня приземлився літак, який раніше використовували для обмінів ув’язненими між Росією та США. Про це повідомили «Агентство», «РИА Новости» та РБК з посиланням на дані порталу Flightradar24.

Як зазначає «Агентство», літак Ан-148 з бортовим номером RA-61727 президентського льотного загону «Росія» вилетів о шостій ранку з московського аеропорту Внуково і за дві з половиною години приземлився в Калініграді.

Борт із цим номером у грудні 2022 року використовували при обміні Віктора Бута на Брітні Ґрайнер, повідомляв сайт Radaratlas.com. Літаки Ан-148 з бортовими номерами RA-61712 та RA-61716 раніше використовували при обміні Костянтина Ярошенка на американського студента Тревора Ріда у квітні 2022 року та при обміні української військовослужбовиці Надії Савченко на Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова в 2016 році. Літаки з бортовими номерами RA-61727 та RA-61712 вважаються літаками, які обслуговують ФСБ.

«Важные истории»ввечері 31 липня звернули увагу, що в Дубаї приземлився борт німецьких ВПС, який вилетів кілька годин раніше з Берліна. Після цього борт одразу залишив Об’єднані Арабські Емірати.

Це відбувається на тлі повідомлень ЗМІ про ймовірний обмін ув’язненими між Росією та США. Як повідомило видання The Moscow Times з посиланням на джерело, у межах обміну ув’язненими із Заходом Росія може звільнити від 20 до 30 людей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Декілька росіян, засуджених у США, зникли з бази даних американських в’язниць – розслідувачі