Поліція: на Харківщині лісова пожежа перекинулася на будинки, загинули четверо людей

Пожежа перекинулася з боку села Рубці (Донеччина) на Борівське лісництво. Ілюстративне фото

На Харківщині у Борівській громаді лісова пожежа перекинулася на будинки, внаслідок чого загинули четверо людей, повідомив начальник слідчого управління головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

«Згоріло ціле селище – більше тисячі будинків знищено через лісову пожежу. Четверо людей згоріли живцем. Двоє жінок-переселенок, ще одна місцева та один чоловік. Вони просто не встигли втекти – полум'я розповсюджувалося шаленими темпами», – написав він у фейсбуці.

За його словами, пожежа перекинулася з боку села Рубці (Донеччина) на Борівське лісництво.

Читайте також: Північ Донеччини залишиться без водопостачання на невизначений період – ОВА

«Верхова пожежа охопила ландшафтний парк «Червонооскільський», а далі почала наближатися до села Піски-Радьківські. Саме в цій місцевості, на території одного з благодійних фондів і загинули люди, ще двоє отримали опіки», – повідомив Болвінов, додавши, що у в лісі та поблизу нього згоріло близько 1100 дерев’яних будинків, 60 людей евакуювали.

Представник поліції повідомив про розслідування щодо причин пожежі. Він не виключає, що ліс на Донеччині зайнявся через російські обстріли.

За даними ДСНС, 4-6 жовтня у південних, більшості центральних, Харківській, Київській, Сумській, 4 жовтня і Житомирській та Чернігівській областях очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Через агресію РФ у трьох прифронтових областях за добу загинули двоє людей, ще 36 постраждали – влада