«Лікарі без кордонів» припинили діяльність у Росії

Міжнародна неурядова організація «Лікарі без кордонів» припинила свою діяльність у Росії. У заяві сказано, що це вимушений крок. У серпні «Лікарі без кордонів» отримали лист від міністерства юстиції РФ із повідомленням, що їхня російська філія виключена з реєстру філій та представництв іноземних неурядових організацій, і з вимогою ліквідувати російський офіс.

Формальною причиною стало те, що діяльність філії, на думку російської влади, не відповідала статуту.

Відповідальний за роботу в РФ представник «Лікарів без кордонів» Норман Сіталі сказав, що організація закриває російську філію «з важким серцем» і буде рада відновити її роботу, коли і якщо це стане можливим.

«Лікарі без кордонів» працювали в Росії 32 роки. Спільно з МОЗ Росії вони здійснювали свої програми в Москві, Санкт-Петербурзі, Архангельській, Івановській та Кемеровській областях, Чечні, Інгушетії та Дагестані. До сфери їхньої уваги входили лікування та профілактика туберкульозу, ВІЛ, інших інфекційних хвороб, робота з групами ризику, у тому числі з мігрантами.

Після початку війни в Україні «Лікарі без кордонів» надавали медичну та гуманітарну допомогу біженцям з України та росіянам, які переміщуються до безпечних регіонів Росії з прикордонних областей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Захоплююся українцями, в їхніх очах стільки надії і віри» – психолог організації «Лікарі без кордонів»