Журналіста Левіна стратили російські солдати – «Репортери без кордонів»

Після тривалих пошуків тіло Левіна поліція виявила 1 квітня у районі села Гута Межигірська на Київщині

Журналіста Макса Левіна, якого знайшли мертвим на звільненій від армії РФ території Київщини, стратили російські солдати, йдеться у розслідуванні «Репортерів без кордонів».

«Докази, зібрані RSF, вказують на те, що український фотожурналіст Макс Левін і його друг, який був із ним, були страчені російськими військовими – ймовірно, після допитів і тортур, у день їх зникнення, 13 березня 2022 року», – йдеться у їхньому матеріалі.

За даними «Репортерів без кордонів», вбивство могло бути скоєне військовослужбовцями 106-ої повітряно-десантної дивізії або бійцями спецназу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Загинув журналіст Макс Левін

Припущення, оприлюднені в розслідуванні, базуються на основі зібраних репортерами доказів на місці, де було виявлено тіло Левіна та його друга.

Зокрема, вони нарахували 14 кульових отворів в обгорілій частині їхньої машини, а неподалік знайшли сліди перебування російських військових (упаковки продуктів харчування та пластикові столові прилади, які все ще можуть містити сліди ДНК).

Зібрані докази «Репортерів без кордонів» передали українській владі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський нагородив орденом «За мужність» загиблого журналіста Левіна

Після тривалих пошуків тіло Левіна поліція виявила 1 квітня у районі села Гута Межигірська на Київщині. Журналістові було 40 років.

За свою карʼєру він був у штаті або на фрілансі в складі багатьох видань і агентств, працював у гарячих точках – під час Революції гідності та на Донбасі з 2014 року. В Іловайському котлі він зміг урятуватися з групою колег, із оточення виходив разом із українськими добровольцями.

3 квітня президент України Володимир Зеленський нагородив посмертно Макса Левіна орденом «За мужність».