КОВА: вночі на Київщині працювала ППО

Сили протиповітряної оборони ЗСУ під Бучею, Київська область, Україна, 9 серпня 2024 року. Фото ілюстративне

У ніч на 9 жовтня у повітряному просторі Київської області були зафіксовані безпілотники, протиповітряна оборона відпрацювала по цілях, повідомила Київська обласна військова адміністрація.

Ввечері, 8 жовтня, російські війська знову запустили по території України ударні БПЛА, через що у низці областей оголосили повітряну тривогу.

Як повідомили у Повітряних силах, дрони заходили у повітряний простір України з південного напрямку.

О 3:24 у ЗСУ повідомили про відбій загрози ударних БПЛА по областях.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ попередили низку областей про загрозу балістики. У соцмережах пишуть про звуки вибухів на Полтавщині