Масована атака «шахедами»: Київ був близьким до відключень світла – «Укренерго»

Київ був «близький до запровадження відключень світла» у суботу, 25 листопада, зазначив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький

Київ був «близьким до запровадження відключень світла» у суботу, 25 листопада, зазначив голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Він заявив, що 25 листопада внаслідок масованої атаки російськими «шахедами», було пошкоджено кілька потужних магістральних ліній електропередач у Києві та Київському регіоні.

«Були ризики, що ми запровадимо певні обмеження електропостачання на період відновлювальних робіт, але вдалося пройти день без будь-яких графіків відключень», – сказав Кудрицький.

Він додав, що енергетикам швидко вдалося відновити роботу двох потужних магістральних ліній, тому ризиків відключень наразі немає.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Як FPV-дрони зупиняють атаки російської армії

Російські війська завдали повітряної атаки по Україні вночі проти 25 листопада. Основний удар був спрямований на Київ та Київщину, де повітряна тривога тривала понад 6 годин. Зафіксовано падіння уламків у декількох районах міста, зокрема, у Солом’янському, Голосіївському, Печерському та Дніпровському Києва.

Внаслідок атаки по столиці постраждали п’ятеро людей, в тому числі 11-річна дитина, розповів мер Києва Віталій Кличко. Також у місті були пошкоджені житлові будинки та частково зруйнована будівля дитячого садочка.

За даними Повітряних сил, в ході цієї атаки сили протиповітряної оборони загалом збили 74 дронів-камікадзе з 75.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Міненерго: 635 населених пунктів в Україні – без світла через негоду й бойові дії