У Києві зростає захворюваність на коронавірус – КМВА

У столиці фіксують зростання захворюваності на COVID-19. За другий тиждень серпня коронавірусну хворобу підтверджено у 1 283 людей

У столиці фіксують зростання захворюваності на COVID-19. За другий тиждень серпня коронавірусну хворобу підтверджено у 1 283 людей, із них 174 дитини, повідомляє Департамент охорони здоров’я повідомляє Київська міська державна адміністрація

«Якщо в червні у Києві було 199 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, у липні – на початку серпня - 1 660, то за другий тиждень серпня вже захворіли 1 283 особи, з них 174 дитини», – йдеться у повідомленні.

У КМДА кажуть, що «відповідно зростає кількість госпіталізованих, серед яких уже з’являються хворі, що потребують ШВЛ».

Як зазначила директорка Департаменту Валентина Гінзбург, у більшості випадків перебіг хвороби – «без суттєвих ускладнень».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Після розголосу у МОЗ обіцяють провести новий тендер для відбудови «Охматдиту»

«Утім і в цьому криються свої небезпеки. Хворий, який не надто потерпає від симптомів, «списує» їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID», – сказала Валентина Гінзбург.

У травні минулого року Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила, що поширення коронавірусної інфекції нового типу COVID-19 тепер не є надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

За даними ВООЗ, жертвами захворювання за понад три роки стали близько 20 мільйонів людей. Йдеться про всі смерті, повʼязані з інфекцією. За офіційними даними, інформацію про які збирав американський інститут Джонса Гопкінса, сама коронавірусна інфекція стала причиною смерті близько 7 мільйонів людей.

ВООЗ наголошує, що вірус не зник, люди продовжують хворіти, і інфекція, швидше за все, залишиться в людській популяції як одне з респіраторних захворювань.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: AstraZeneca відкликає свою вакцину від Covid-19 через падіння попиту