У трьох районах столиці зафіксовано падіння уламків «Кинджалу» – влада

Вранці 7 жовтня Росія атакувала Київ ракетами, повідомляє міська військова адміністрація (фото архівне)

Вранці 7 жовтня Росія атакувала Київ ракетами, повідомляє міська військова адміністрація (КМВА).

У КМВА уточнили, що внаслідок ракетної атаки зафіксовано падіння уламків у трьох районах Києва – Солом’янському, Голосіївському та Шевченківському.

«У Солом’янському районі уламки пошкодили покрівлю багатоповерхового житлового будинку, один з уламків впав на територію школи, решта – переважно на відкритий території. Попередньо – без постраждалих», – зазначили у КМВА.

У відомстві кажуть, що в Голосіївському районі уламок пошкодив дах автомобіля, інші впали на відкритій території. Теж попередньо без постраждалих.

«У Шевченківському районі – падіння уламків на відкритій території. Станом на зараз – без постраждалих», – розповіли у КМВА.

Відомо, що російські війська застосували аеробалістичні ракети Х-47М2 «Кинджал» із носіїв МіГ-31К. У столиці працювали сили ППО.

«За попередніми даними, усі повітряні цілі були успішно знищені», – зазначили у КМВА.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Крим: у Феодосії сталась пожежа на нафтобазі, російська влада каже про «загоряння»

Вранці 7 жовтня в Україні була оголошена повітряна тривога. У Києві та Старокостянтинові пролунали вибухи. Повітряні сили ЗСУ повідомили про зліт МіГ-31К, який є носієм «Кинджалів». Працювали сили ППО.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

За даними ООН, з 24 лютого 2022 року по серпень 2024 року внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 11 743 цивільних осіб (серед яких 613 дітей) та 24 614 зазнали поранень. В організації зазначають, що реальні цифри можуть бути вищими, оскільки деякі повідомлення про жертви серед цивільного населення досі не підтверджені.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія продовжує наступ: чи є у ЗСУ ресурси протистояти?