ДСНС: радіаційний фон у Києві – в нормі на тлі погіршення якості повітря

Раніше сьогодні Київська міська державна адміністрація попередила про погіршення стану повітря в столиці України, пов’язавши це з пожежами на Київщині (фото ілюстративне)

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомляє, що задимлення в Києві спричинене зміною вітру і незначними осередками пожеж в екосистемах, зокрема, на торфовищах і відкритих територіях Київської, Чернігівської й Сумської областей.

«За даними Укргідрометцентру, накопиченню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери сприяє слабкий північний, північно-східний вітер. Радіаційний фон – у нормі», – йдеться в повідомленні.

У ДСНС радять обмежити перебування на вулиці, тримати вікна зачиненими, пити воду і використовувати маску або респіратор, а також – очищувач повітря.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, на території України рятувальники ліквідовують 21 масштабну пожежу в екосистемах загальною площею близько 2 200 га.

Раніше сьогодні Київська міська державна адміністрація попередила про погіршення стану повітря в столиці України, пов’язавши це з пожежами на Київщині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Укргідрометцентр озвучив прогноз погоди на осінь