ОГП: п’ятьом чоловікам оголосили про підозру за підпал військових автомобілів у Києві

За даними слідства, підозрювані отримали повідомлення в телеграмі з пропозиціями за 1000 доларів знайти та спалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ чи інших військових формувань. Фото ілюстративне.

Київська міська прокуратура підозрює п’ятьох жителів Києва у підпалі трьох військових автомобілів у столиці, повідомив Офіс генерального прокурора 12 вересня.

За даними слідства, підозрювані отримали повідомлення в телеграмі з пропозиціями за 1000 доларів знайти та спалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ чи інших військових формувань.

«У Голосіївському районі на вулиці Ямській двоє молодиків підпалили автівку Chevrolet Tahoe. У Дарницькому районі на вул. Урлівській двоє чоловіків підпалили автомобіль Mercedes Vito, а в Оболонському районі на вул. Озерній підозрюваний підпалив автомобіль Niva», – кажуть правоохоронці.

За даними прокуратури, усім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

На початку серпня начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський розповів в ефірі телемарафону, що українські правоохоронні органи розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб, підозрюваних у скоєнні цих злочинів. За його словами, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових – ОВА