Зеленський про два місяці операції ЗСУ на Курщині: «значно допомагає Україні»

Володимир Зеленський також додав, що Курська операція дала один із найбільших внесків в обмінний фонд заради звільнення українців із полону

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Курська операція ЗСУ, яка розпочалася два місяці тому, є «важливим етапом війни».

«Сьогодні – два місяці наших військових дій у Курській області. І це дуже важливий етап війни. Те, що значно допомогло й надалі допомагає нашій державі. Українці довели, що можуть витискати війну в Росію. І за достатньої підтримки партнерів зможемо тиснути на Росію саме так, як потрібно, щоб у Росії відчували, що війна нічого їм не дасть», – розповів він у своєму відеозверненні.

Зеленський також додав, що Курська операція дала один із найбільших внесків в обмінний фонд заради звільнення українців із полону.

Читайте також: РФ нещадно б'є по Сумщині – це плата за Курську операцію ЗСУ?

6 серпня 2024 року на територію Курської області Росії увійшли підрозділи ЗСУ. Відтоді в регіоні тривають бої. Українська армія заявляє про контроль над десятками населених пунктів, включно з райцентром, містом Суджа. Російська влада таку інформацію або заперечує, або не коментує.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Росія планувала новий наступ на Україну з Курської області перед початком операції Сил оборони в цьому російському регіоні, а українські сили завадили цьому.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Курській області ЗСУ експериментували з «інноваційними методами» – ISW