Авіаудар РФ по Куп’янську: число постраждалих зросло, загинула людина

Наслідки російського обстрілу Куп’янська, 24 жовтня 2024 року

Кількість постраждалих унаслідок російського авіаудару по Куп’янську зросла до 10 людей, загинула одна людина.Про це повідомляє пресслужба Харківської облпрокуратури.

Раніше було відомо про дев’ятьох постраждалих.

За даними слідства, 24 жовтня близько 10 години збройні сили РФ завдали авіаційного удару по Куп’янську. Попередньо, для удару застосували ОДАБ-1500. Авіаційний боєприпас влучив біля магазину на місцевому ринку.

За даними прокуратури та місцевої влади, внаслідок удару загинула 73-річна жінка. Як повідомив голова ОВА Олег Синєгубов, раніше поранену жінку ушпиталили, але врятувати її не вдалось.

Синєгубов повідомив, що кількість постраждалих збільшилась до 11, серед них є 8 жінок та 3 чоловіків.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики та водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари, як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.