Серед постраждалих через атаку РФ по Кривому Розі є п’ятеро дітей – ОГП

Раніше було відомо про восьмеро загиблих та 21 поранену людину. 

Кількість жертв російської атаки по Кривому Розі збільшилася до 9, серед постраждалих – п’ятеро дітей, повідомив в телеграмі Офіс генпрокурора.

Раніше було відомо про восьмеро загиблих та 21 поранену людину. Ще 4 осіб вважалися зниклими безвісти.

«Кількість загиблих внаслідок ворожої атаки по Кривому Розі збільшилася до 9. Поранено 29 людей, серед них 5 – діти», – йдеться у повідомленні.

Пошуково-рятувальна операція триває.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Раніше місцева влада повідомила, що російські війська поцілили у житловий сектор в Кривому Розі. За даними Сил оборони півдня, внаслідок влучання пошкоджена адміністративна будівля та житловий багатоквартирний будинок.

Читайте також: Війська РФ поцілили в обʼєкт критичної інфраструктури у Запоріжжі – ОВА

Російські війська в ніч на 12 червня завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ракети різних типів і безпілотники. Повітряні сили ЗСУ повідомили про збиття 29 з 30 цілей – одну аеробалістичну ракету Х-47М2 «Кинджал»; чотири крилаті ракети Х-101/Х-555; 24 ударні БпЛА типу Shahed-131/136.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, у тому числі Запоріжжя. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.