Участь у «Кримській платформі» підтвердили 40 делегатів – Кулеба

Міжнародна підтримка «Кримської платформи» зростає, заявив Кулеба

Участь у саміті «Кримська платформа» підтвердили 40 делегатів. Про це 13 серпня заявив на брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Міжнародна підтримка «Кримської платформи» зростає. Сьогодні я радий оголосити, що ми досягнули круглої цифри: у нас є 40 підтверджень участі в саміті «Кримської платформи» – це держави та міжнародні організації», – сказав Кулеба.

За його словами, за результатами саміту ухвалять Кримську декларацію.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: МЗС України запустило офіційний сайт «Кримської платформи»

Раніше заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив, що міжнародний саміт по «Кримської платформі» відбудеться 23 серпня 2021 року – до 30-ї річниці незалежності України.

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джеппар в ефірі проєкту Радіо Свобода Радіо Крим.Реалії розповіла, що за підсумками саміту «Кримської платформи» буде ухвалена відповідна декларація.

Спікер МЗС Росії Марія Захарова відзначала раніше, що російська сторона готова брати участь в ініційованій Україною «Кримської платформі», якщо на цьому майданчику будуть обговорювати проблеми півострова – від водопостачання до транспортного сполучення.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Польщу на саміті «Кримської платформи» представлятиме президент