В анексованому Криму затримували двох свідків обшуку – активісти

Обшук у будинку Османа Белялова, Бахчисарай, 13 вересня 2018 року

У Бахчисараї в анексованому Росією Криму затримували Селіма Тейфукова й Ельдара Умерова, які фіксували на свої мобільні телефони дії російських силовиків під час обшуку в будинку активіста «Кримської солідарності» Османа Белялова. Про це повідомляють активісти громадського об'єднання «Кримська солідарність».

Спочатку до чоловіків підійшли співробітники поліції і попросили документи, і відразу ж люди в масках затримали активістів, обмеживши їм свободу пересування. Їх доправили у відділення поліції в Бахчисараї.

Юрист Руслан Абдурашитов прибув до райвідділу поліції для надання правової допомоги затриманим. Пізніше Ельдара Умерова і Селіма Тейфукова відпустили. Їх сфотографували і взяли їхні відбитки пальців.

Вранці 13 вересня російські силовики провели обшук у будинку активіста «Кримської солідарності» Османа Белялова. Він є братом фігуранта Бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір» Мемета Белялова. Після обшуку затримали батька Белялова.

Міністерство закордонних справ України засудило обшуки.

У 2016 році суд в анексованому Росією Криму оштрафував Османа Белялова на 10 тисяч рублів. Його звинуватили в участі в «несанкціонованому мітингу» в Бахчисараї 12 травня 2016 року. Тоді активісти зібралися, дізнавшись, що російські силовики проводять обшуки в будинках кримських татар.