Біля Керченського мосту зібралося майже дві тисячі автомобілів на тлі перекриття руху після вибухів

Автомобілі на Керченському мосту, архівне фото

Біля Керченського мосту, що сполучає окупований Крим із Росією, у чергах на проїзд після його перекриття в ніч на 16 серпня, зібралося майже дві тисячі автомобілів, повідомив підконтрольний російській владі телеграм-канал про оперативну ситуацію на мосту.

«У черзі з боку Тамані (Краснодарський край РФ – ред.) перебуває 1200 транспортних засобів. Час очікування – понад три години. У черзі з боку Керчі перебуває 720 транспортних засобів. Час очікування – близько трьох годин», – йдеться у повідомленні.

На Керченському мосту перекривали рух автотранспорту 16 серпня з 3:15 до 7:13 через атаку безпілотників. Вночі 16 серпня в Керчі було чути вибухи. Як пише телеграм-канал «Кримський вітер», у місті на вулиці Радянській через падіння уламків пошкоджений тротуар, частково розбита дорога, ймовірно, пошкоджені комунікації.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сили оборони Півдня: у Росії немає альтернатив Керченському мосту

У Міноборони РФ заявили про атаку п’яти українських БпЛА і двох морських дронів, які нібито знищили у Чорному морі. Підтвердити цю інформацію поки неможливо. Підконтрольна влада Керчі ситуацію не коментувала. Українська сторона також не робила заяв щодо цих атак.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму майже щодня чути звуки вибухів. В інтерв’ю Радіо Свобода в серпні минулого року очільник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Кирило Буданов заявив про здатність українських сил досягти будь-якої точки окупованого Криму для ураження противника. За його словами, для деокупації Криму є багато різних варіантів, але «без військових, бойових дій це неможливо».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Британії проаналізувала наслідки ураження російського порому у порту «Кавказ»