У Криму знищили російський швидкісний катер «Тунець» – ГУР

У ніч на 9 серпня за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 бійці ГУР знищили швидкісний катер проєкту КС 701 типу «Тунєц»

У ніч на 9 серпня поблизу населеного пункту Чорноморське в окупованому Криму бійці спецпідрозділу Головного управління розвідки Міністерства оборони України «Group 13» за допомогою ударного морського дрона MAGURA V5 знищили швидкісний катер проєкту КС 701 типу «Тунець», повідомляє пресслужба відомства.

«Внаслідок операції пошкоджень також зазнали ще три плавзасоби загарбників. Їхній тип встановлюється», – зауважили розвідники.

За їхніми словами, «це вже не перший впольований біля берегів півострова «Тунець», два російські судна такого типу розвідники знищили, а ще два пошкодили у травні 2024 року».

Відомо також, що швидкісні транспортно-десантні катери проєкту КС 701 Росія в Криму використовувала для патрулювання акваторії та логістики.

У ГУР нагадали, що «міжнародні експерти визнали новітню ударну платформу MAGURA V5 найрезультативнішим дроном у російсько-українській війні».

«Загалом за допомогою цих морських дронів українського виробництва успішно уражено 18 російських суден, дев’ять з них ― знищені», – підсумували в ГУР.

Редакція Радіо Свобода наразі не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел через окупацію Криму Росією.

За даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 10 серпня РФ втратила 28 кораблів і катерів від початку повномасштабної війни в Україні.

Раніше стало відомо, що у п’ятницю, 9 серпня, спецпризначенці Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони України здійснили рейд на окуповану силами РФ Кінбурнську косу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ВМС розповіли, скільки кораблів тримає Росія у Чорному морі