Кремль готує нову хвилю атак, зокрема повітряний десант – міністр оборони

За його словами, зараз важкі бої тривають на Луганщині, на Сумщині, на північ від Києва, непроста ситуація на півдні країни

Кремль готує нову хвилю атак, в тому числі – повітряний десант, але українська армія готова його зустріти, повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

За його словами, зараз важкі бої тривають на Луганщині, на Сумщині, на північ від Києва, непроста ситуація на півдні країни.

«Проте ворог не очікував такого спротиву. Його зупинили під Харковом. Змусили замовкнути і відкинули на багатьох ділянках на сході. Російські окупанти вже здаються у полон… Ми активно застосовуємо зразки сучасної зброї, яку отримали від партнерів. Її буде ще більше. Світ починає вводити санкції. У Росії почалися антивоєнні виступи. Вже завтра росіяни дізнаються ціну путінського безумства», – написав Резніков на своїй сторінці у фейсбуці.

В Україні від сьогодні введено воєнний стан після нового вторгнення Росії. О 5-й ранку 24 лютого президент Росії Володимир Путін заявив про початок спецоперації на Донбасі після звернення про військову допомогу з боку угруповань «ДНР»/«ЛНР», які він перед тим «визнав». Від ранку надходять повідомлення про вибухи в регіонах, загострення на сході України і вздовж кордону з Росією та Білоруссю.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Острів Зміїний захоплений, з прикордонниками немає звʼязку – Держприкордонслужба  

Державне керівництво і ЗСУ закликають громадян зберігати спокій.

Попри пряме вторгнення, Кремль заперечує наміри окупації України. Російські офіційні відомства майже не коментують ситуацію навколо вторгнення, не реагуючи на заяви української сторони про можливі втрати серед російських військових і захоплення кількох російських військовослужбовців у полон.

Міністерство оборони Росії заперечує влучання снарядів і ракет по житлових будинках, а відео із зони боїв з демонстрацією можливих жертв серед цивільного населення представник міністерства назвав «постановкою». За його словами, це зроблено нібито, щоб «залякати мирне населення та показати на західних каналах».

24 лютого Кремль повторив попередню заяву Путіна про те, що метою вторгнення є «демілітаризація і денацифікація України».

Your browser doesn’t support HTML5

«Дітей маленьких треба рятувати» – українці їдуть до Молдови