КРЦ: Росія переслідує 50 громадян України за участь у «кримськотатарському батальйоні»

ФСБ Росії внесла «кримськотатарський добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджіхана» до списку «терористичних організацій» у 2022 році (ілюстраційне фото)

З 2014 року за участь у добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана РФ затримала 50 громадян України, зокрема 31 – на окупованій частині Херсонської області. Про це заявляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

Згідно з повідомленням організації, на території анексованого півострова за цим звинуваченням російські силовики затримали щонайменше 19 людей.

Читайте також: Російські ЗМІ: на окупованій Херсонщині затримали чоловіка за нібито участь у «батальйоні Челебіджихана»

«Починаючи з 2014 року, Кримськотатарський Ресурсний Центр зафіксував щонайменше 50 затримань за звинуваченням у участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана: 19 – в окупованому Криму, 31 – на окупованій Херсонській області після 24 лютого 2022 року», – повідомляє КРЦ.

У квітні центр повідомляв, що з 2014 року зафіксовано щонайменше 41 затримання за звинуваченням в участі в кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджіхана.

ФСБ Росії внесла «кримськотатарський добровольчий батальйон ім. Номана Челебіджіхана» до списку «терористичних організацій» у 2022 році.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ганьба, яка спіткала Росію». Російське фіаско в Криму 170 років тому