ОГП: внаслідок обстрілів Краматорська і Шахового одна людина загинула, 10 поранених

Наслідки ракетного удару по Краматорську, фото архівне

Російські військові 23 вересня атакували Краматорськ і Шахове на Донеччині. Розпочато розслідування у кримінальних провадженнях, повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, 23 вересня російська армія обстріляла місто Краматорськ.

«Другий день поспіль ворог завдає ударів по місту, попередньо, застосовуючи РСЗВ «Торнадо-С» з касетною бойовою частиною. Під ударами загарбників опинились житлові будинки. Під час атаки загинула 48-річна жінка, а її чоловік 48 років та 61-річний житель дістали поранення. Ще одна жителька 56 років травмована», – зазначили в ОГП.

Крім того, за даними ОГП, російська армія вдарила, ймовірно, «ФАБ-250 УМПК» по с. Шахове Покровського району. Відомо, що в результаті влучання засобу ураження по приватній забудові семеро людей зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

Як повідомила у телеграмі Національна поліція України, в селі Шахове поранення зазнав 42-річний поліцейський офіцер громади, який займався евакуацією населення. У правоохоронця – численні осколкові поранення.

«Також травмовані шестеро цивільних осіб: чоловіки віком 26 та 35 років, жінки 37 та 38 років та двоє хлопчиків 7 та 9 років. Пошкоджено житлові будинки, крамниці й адміністративні будівлі», – зазначили у відомстві.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Витратили «Іскандер» за $3 млн на знімальну групу: деталі удару по готелю в Краматорську