Єдиний КПВВ у Луганській області закривається на два тижні – ОДА

Із окремих районів Донецької та Луганської областей зможуть повернутися тільки громадяни, які мають постійну реєстрацію на підконтрольній Україні території

Із 16 березня єдиний контрольний пункт в’їзду-виїзду в Луганській області – «Станиця Луганська» – закривається на два тижні, повідомила обласна державна адміністрація.

Із окремих районів Донецької та Луганської областей зможуть повернутися тільки громадяни, які мають постійну реєстрацію на підконтрольній Україні території. Пропуск в ОРДЛО здійснюватимуть тільки для громадян, які там проживають.

«Піти на такі жорсткі міри змушують обставини: щоденно тільки КПВВ «Станиця Луганська» перетинають близько 15 тисяч осіб. Тож загроза занесення та поширення коронавірусу з непідконтрольних територій надвисока. Завдяки вжитим заходам безпеки нам вдається утримувати ситуацію під контролем – жодного випадку захворювання на COVID-19 в області не зафіксовано», – пояснив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Він додав, що соціальні та пенсійні виплати припиняти не будуть – термін верифікації в органах соціального захисту продовжать.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Коронавірус в Україні і світі. Живий блог

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні на цей час лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

Захворювання COVID-19, що було вперше виявлене в Китаї наприкінці 2019 року, спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Усі області України: чим діагностуватимуть і як лікуватимуть коронавірус