Число хворих на COVID-19 у Білорусі зросло майже вдвічі

«Практично всі пацієнти почуваються задовільно, один перебуває в стані середнього ступеня тяжкості», – повідомило Міністерство охорони здоров’я

У Білорусі число хворих на коронавірусне захворювання COVID-19 зросло з 12 до 21 людини, повідомило 12 березня місцеве Міністерство охорони здоров’я.

Ті, хто захворів, перебувають у лікарнях, йдеться в повідомленні.

«Практично всі пацієнти почуваються задовільно, один перебуває в стані середнього ступеня тяжкості», – додали у відомстві.

Раніше стало відомо, що перший хворий COVID-19 в Білорусі був виписаний з лікарні.

Server error

Oops, as you can see, this is not what we wanted to show you! This URL has been sent to our support web team to look into it immediately. Our apologies.

Будь ласка, використайте пошук

Коронавірусна інфекція нового типу почала поширюватися в Китаї в грудні 2019 року.

В Україні на даний час підтверджені лабораторно три випадки коронавірусного захворювання: один – у Житомирській області, два – в Чернівецькій.

12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції та для недопущення поширення COVID-19. Він триватиме три тижні – з 12 березня до 3 квітня.

Your browser doesn’t support HTML5

Діагностика коронавірусу: в МОЗ радять спершу звертатися до сімейного лікаря – відео

Станом на 13 березня у світі зафіксували понад 128 тисяч випадків COVID-19 у більш як 100 країнах, свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса. Кількість летальних випадків захворювання становить 4 720. Водночас понад 68 тисяч людей одужали.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.