САП: Арахамія та Кім узяли на поруки депутатку Кормишкіну, яку підозрюють у незаконному збагаченні

За даними слідства, у 2021-2022 роках народна обраниця набула у власність активи, які на понад 20 мільйонів гривень перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді особистої поруки для народної депутатки, підозрюваної в незаконному збагаченні, повідомила пресслужба Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП).

Зазначається, що поручителями стали голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія та голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

На підозрювану покладено виконання таких процесуальних обов’язків:

  • повідомляти про зміну свого місця проживання та місця роботи;
  • здати на зберігання свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд;
  • утримуватися від спілкування із визначеними в ухвалі слідчого судді особами.

Прізвище підозрюваної не уточнюється, але з контексту зрозуміло, що йдеться про Ірину Кормишкіну, яка раніше мала прізвище Аллахвердієва із фракції «Слуга народу».

Публічно вона цю справу наразі не коментувала.

16 жовтня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру в незаконному збагаченні чинному народному депутату України. Повідомлялося, що йдеться про Ірину Кормишкіну.

За даними слідства, у 2021-2022 роках народна обраниця набула у власність активи, які на понад 20 мільйонів гривень перевищують офіційні доходи та заощадження за цей період. За отримані як необґрунтовані активи грошові кошти в подальшому депутатка через юридичну особу придбала будинок поблизу місті Одеса, у якому вона проживає.