«Необґрунтовані стереотипні чутки» – дипломат КНДР про надсилання військ для війни проти України

Північнокорейські військові на параді, фото ілюстративне

Посол КНДР в ООН Кім Сон заперечив повідомлення про надсилання північнокорейських військових для допомоги Росії у повномасштабній війні проти України.

«Щодо так званої військової співпраці з Росією, то моя делегація не бачить необхідності коментувати подібні безпідставні стереотипні чутки, спрямовані на те, щоб очорнити імідж КНДР та підірвати законні, дружні та партнерські відносини між двома суверенними державами», – цитує Кім Сона південнокорейська агенція «Рьонхап».

Це перший офіційний коментар північнокорейської сторони про надсилання військових в України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Сеул висловив протест послу Росії через залучення військових КНДР до війни проти України

Раніше Національна розвідувальна служба Південної Кореї заявила, що КНДР ухвалила рішення надіслати для участі у війні проти України на боці Росії 12 тисяч солдатів, включно з підрозділами спеціального призначення, і таке перекидання вже розпочалося.

Президент України Володимир Зеленський також заявив, що КНДР фактично надсилає своїх громадян воювати в Україну в російських військах. Газета The Washington Post із посиланням на неназваного співробітника української розвідки писала, що «кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять підготовку в Росії і можуть бути спрямовані на лінію фронту в Україні до кінця цього року».

За словами начальника Головного управління розвідки Міноборони України Кирила Буданова, Росія готує на сході країни понад 11 тисяч військових із КНДР, які будуть готові до бойових дій із 1 листопада. За його даними, перших північнокорейських військових надішлють до Курської області.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗМІ: у Південній Кореї обговорюють ймовірність направлення до України «спостережної місії»