КМВА: над Києвом сили ППО збили близько 15 БПЛА, жоден з дронів своєї мети не досяг

Повітряна тривога в столиці тривала понад 5 з половиною годин.

Сили протиповітряної оборони виявили та уразили в повітряному просторі навколо та над Києвом приблизно півтора десятка ударних безпілотників, повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його даними, внаслідок російської атаки дронів в Києві зафіксовано падіння уламків в Деснянському районі міста – обійшлося без руйнувань, пожежі. Даних про постраждалих немає.

«Повітряна тривога в столиці тривала понад 5 з половиною годин! Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі в постійно додавалися нові і нові БпЛА (заходили на місто з різних напрямків та висот). Проте, жоден з російських дронів своєї мети не досяг», – написав він у телеграмі.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.