«Руки не опускатимемо»: Кличко розповів, чи загрожує Києву повний блекаут

«Наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, електрики та водопостачання, і щоб ми всі померли», ‒ мер Києва Віталій Кличко

Місцева влада не виключає, що Київ може повністю залишитися без світла, води та зв’язку через удари російських військ, повідомив в ефірі телемарафону мер столиці Віталій Кличко 5 листопада.

«Ми робимо все, щоб цього (повного блекауту - ред.) не сталося. Але давайте будемо відвертими, наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, електрики та водопостачання, і щоб ми всі померли. Ми не виключаємо, ми прораховуємо різні сценарії, щоб витримати та підготуватися», ‒ заявив мер.

За його словами, зараз у Києві вже підготували великий запас палива, генераторів, їжі та питної води. Також було обладнано пункти обігріву. При цьому очікується, що медичні установи продовжуватимуть працювати.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Київській ОВА заявили про «реальну загрозу» залишитися без світла на 2 тижні

«Ми готові до різних сценаріїв, руки ми не опускатимемо», ‒ резюмував Кличко.

Російські війська систематично б’ють по об’єктах критичної інфраструктури України. За даними влади, через російські обстріли в Україні «серйозно пошкоджено» близько 40% енергетичної інфраструктури. У зв’язку з цим проводяться періодичні відключення електроенергії.

Під час останньої російської масованої атаки – 31 жовтня – у Києві не було влучань російських ракет, але удари по Київщині вплинули на водо- та енергопостачання міста.

У Росії удари по українській критичні інфраструктурі пояснили «військовим потенціалом». Київ каже, що Москва розписалася «у воєнних злочинах, а також геноциді».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кличко: про планові відключення води в Києві не йдеться, але воду треба економити