Кількість хворих на COVID-19 у Києві зросла до 40 людей – Кличко

Наймолодшому з нововиявлених хворих 28 років

Кількість підтверджених випадків захворювання на коронавірусну хворобу COVID-19 у Києві зросла до 40 осіб, повідомив на брифінгу 26 березня міський голова Віталій Кличко.

За його словами, наявність хвороби ще у шістьох людей 26 березня підтвердив Київський міський лабораторний центр МОЗ України.

«Захворіли одна жінка 35 років і п’ятеро чоловіків віком від 28 до 70 років. Четверо пацієнтів ізольовані до Олександрівської лікарні, один перебуває вдома на самоізоляції. Один 70-річний військовослужбовець (госпіталізований – ред.) до військового госпіталю. Сьогодні експрестестами та лабораторними дослідженнями протестовані 1437 киян», – повідомив Кличко.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Українські тести на коронавірус – «швидші і дешевші»: чи знайде уряд гроші

Він додав, що столичний лабораторний центр перевіряє аналізи ще понад 30 людей. Зокрема мер Києва звернувся до правоохоронних органів із закликом «жорстко контролювати дотримання законних процедур приватними клініками» – за його заявою, деякі заклади не повідомляють державні органи про позитивні результати тестів на коронавірусну інфекцію.

«А ми їх (результати – ред.) потім отримуємо через Німеччину, або взагалі не отримуємо. Я вважаю це неприпустимим. Всі результати повинні надходити до Київського міського лабораторного центру МОЗ України, щоб ми мали реальну картину і статистику поширення коронавірусу», – сказав міський голова.

Станом на ранок 26 березня дані Центру громадського здоров’я МОЗ свідчили про 34 виявлених випадки коронавірусної хвороби в Києві.

Хвороба зареєстрована вже в 15 областях України та в Києві. Усього зафіксовано 5 летальних випадків від COVID-19 в Україні. Один пацієнт одужав.