Сайти ЗСУ, деяких банків та міністерств перебувають під кібератакою

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України вказує, що обʼєктом нападу стали, зокрема, «Приватбанк» і «Ощадбанк»

Сайти Збройних сил України, кількох українських банків та міністерств увечері 15 лютого перебувають під кібератакою.

«Офіційний вебпортал Міністерства оборони України зазнав, імовірно, DDoS-атак, коли фіксувалася надмірна кількість звернень на секунду. Наразі проводяться планові технічні роботи з відновлення штатного функціонування вебпорталу Міністерства оборони України. Офіційна комунікація буде забезпечуватися через сторінки Міноборони в Facebook та Twitter, а також сайти АрміяInform та Армія FM », – ідеться в повідомленні на фейсбук-сторінці Міністерства оборони.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при Міністерстві культури та інформаційної політики України вказує, що обʼєктом нападу стали також «Приватбанк» і «Ощадбанк».

«Протягом останніх годин «Приватбанк» перебуває під масованою DdоS-атакою. Користувачі Приват24 повідомляють про проблеми з платежами та загалом з роботою додатку. Деяким користувачів зовсім не вдається зайти у Приват24, в інших не відображаються баланс і останні транзакції. У банку запевняють: жодної загрози для коштів вкладників немає. Кібератака стосується виключно додатку Приват24. Решта фінансових операцій виконуються у нормальному режимі. У роботі «Ощадбанку» також спостерігаються збої, інтернет-банкінг не працює. Також зазнали атаки сайти Міноборони та ЗСУ», – вказано в повідомленні.

У Державній службі спеціального звʼязку та захисту інформації України (Держспецзвʼязку) обіцяють найближчим часом провести пресконференцію з приводу кібератак.

У Європейському союзі після січневих кібератак на Україну заявляли, що мобілізують ресурси, щоб допомогти Україні впоратися з кібератакою на її урядові сайти. Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель тоді сказав, що наразі невідомо, хто стоїть за нападом, але «ми можемо здогадатися». А генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ поінформував, що НАТО та Україна підпишуть угоду про посилення співпраці у кіберпросторі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У січні заблоковано понад 120 кібератак на українські органи влади – СБУ