Єменські хусити стверджують, що вони випустили дві ракети по Яффі – Ізраїль каже, що їх збили

Ізраїльські військові заявили, що ракета класу «земля-земля», випущена з Ємену, була успішно перехоплена ВПС. Фото ілюстративне

Єменські хусити 7 жовтня заявили, що випустили дві ракети по Яффі, місту в центральній частині Ізраїлю, а ізраїльські військові кажуть, що перехопили ракету, націлену на цю територію з Ємену.

Ізраїльські військові заявили, що через ракету класу «земля-земля» спрацювали сирени повітряної тривоги в центральній частині Ізраїлю, змусивши жителів бігти в пошуках укриття.

Після сирен, які пролунали в низці районів центрального Ізраїлю, ракета класу «земля-земля», випущена з Ємену, була успішно перехоплена ВПС Ізраїлю», – йдеться в заяві військових.

У заяві не вказано, хто випустив ракету.

У вересні агенція Reuters із посиланням на джерела повідомляла, що Росія за посередництва Ірану веде секретні переговори про можливе постачання протикорабельних ракет із хуситами, збройним проіранським угрупованням, яке контролює значну частину території Ємену.

Раніше хусити заявили про підтримку радикального угруповання «ХАМАС» (визнане терористичним у США та ЄС), яке воює з Ізраїлем, і пообіцяли атакувати кораблі союзників Ізраїлю в Червоному морі. Згодом вони потопили щонайменше два судна та захопили ще одне, що спричинило збої в світовій морській торгівлі, зміни маршрутів та збільшення страхових витрат. Попри удари США по позиціях хуситів, загроза кораблям у регіоні зберігається.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США завдали ударів по території Ємена, підконтрольній хуситам