ОВА: на Херсонщині до 50 розширили список населених пунктів з обов’язковою евакуацією

«За останній місяць через ворожі удари фіксуємо вдвічі більше постраждалих серед мирних жителів, серед них – діти» – Прокудін

На засіданні ради оборони Херсонщини ухвалили рішення про розширення переліку населених пунктів для обов’язкової евакуації населення, повідомив 10 серпня керівник обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«Російський терор посилюється. Окупанти застосовують усю наявну зброю, активізували вони й використання дронів. На жаль, за останній місяць через ворожі удари фіксуємо вдвічі більше постраждалих серед мирних жителів, серед них – діти», – йдеться у дописі.

Для обов’язкової евакуації населення додали Шляхове, Томарине, Новоолександрівка, Гончарне, Новодмитрівка, Ромашкове, Першотравневе, мікрорайони Гідропарк та Нафтогавань Херсона (вздовж вул.Морської піхоти, а також прилеглих до неї вулиць та провулків).

Прокудін додав, що загалом це 50 населених пунктів, розташованих вздовж річки Дніпро.

«Прошу всіх, хто залишається в громадах зі складною безпековою ситуацією, евакуюйтеся. Подбайте про життя дітей. Дайте їм змогу навчатися, розвиватися і жити у безпеці», – закликала місцева влада.

У березні 2023 року Кабінет міністрів схвалив ініціативу з примусової евакуації дітей із зон бойових дій. Вона можлива за рішенням обласних військових адміністрацій, погодженим із військовим командуванням та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення. Обов’язкова евакуація дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків або іншого законного представника.

Your browser doesn’t support HTML5

Сумщина: люди евакуюються з-під кордону з Курською областю через зростаючу кількість обстрілів (відео)