Російські військові атакували Херсонщину авіабомбами, загинув чоловік – ОГП

Наслідки удару по лікарні в Бериславі на Херсонщині, 5 жовтня 2023 року, ілюстративне фото

У ніч проти 18 жовтня російські військові вкотре завдали авіаційного удару по Херсонщині, повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними відомства, внаслідок атаки сил РФ загинув місцевий житель.

«За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України), правоохоронці розпочали досудове розслідування», – кажуть в ОГП.

За даними слідства, близько 01:15 російська армія била по Бериславському району. Попередньо встановлено, що атаку армія РФ здійснила керованими авіабомбами.

«Ворог поцілив по території приватного домоволодіння. Загинув господар, який перебував на подвірʼї. Також пошкоджені обʼєкти цивільної інфраструктури», – повідомили в Офісі генпрокурора.

Згодом голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін уточнив, що сили РФ випустили 6 керованих авіабомб, для цього було використано три літаки Су-34. Загиблому було 63 роки.

Також, за його даними, в Благовіщенському внаслідок атаки була тяжко поранена жінка, зруйновані житлові будинки та освітні заклади.

Російські війська практично щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У ISW оцінили, як вплине на сили РФ використання Україною на фронті ракет ATACMS