Сили РФ завдали удару по Херсону, постраждали четверо людей – ОВА

Херсон після чергового російського обстрілу, травень 2024 року

Унаслідок російського обстрілу Херсона постраждали четверо людей, повідомляє у телеграмі обласна військова адміністрація.

«Самостійно за допомогою звернулись чоловіки, 22 та 33 років. В них – вибухові травми та різані рани ноги й живота. Потерпілих госпіталізували до хірургічного відділення. Також уламкові поранення та перелом передпліччя дістав 58-річний херсонець. Лікарі надають йому допомогу», – йдеться у повідомленні.

Раніше було відомо, що через обстріл Дніпровського району міста постраждав 65-річний чоловік, в якого вибухова травма та поранення стегна.

Російські війська щодня обстрілюють деокуповану частину Херсонщини, зокрема обласний центр. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії постраждали щонайменше 33 878 цивільних осіб. Зокрема, в ООН підтвердили загибель 11 284 людей. В організації зауважують, що реальна кількість жертв може бути більшою, оскільки деякі дані ще очікують на підтвердження.