За день унаслідок російських обстрілів у Херсоні поранено 10 людей – влада

Переважна більшість постраждалих з Дніпровського району міста і вони були атаковані дронами

За день 10 травня від обстрілів з боку російських військ отримали поранення десять людей, серед них підліток, повідомив начальник міської військової адміністрації Роман Мрочко.

«Хлопцю 15, жінкам 40, 45, 55 і 82 роки, чоловікам 41, 53, 58, 65, 74. Найстарший з чоловіків тяжкий, двоє – легкопоранені, решта у стані середньої тяжкості», – йдеться у дописі.

Він уточнив, що переважна більшість постраждалих з Дніпровського району міста і вони були атаковані дронами.

Раніше Мрочко повідомляв, що у Кіндійці на Херсонщині війська РФ з дрона скинули вибухівку на авто, в якому перебувала родина чоловік, жінка та підліток – усі вони у лікарні.

Російські війська щодня регулярно атакують дронами українські регіони. Найчастіше про скиди вибухівок з російських дронів по цивільних повідомляє влада Херсонщини, Сумщини, Чернігівщини та Харківщини.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Влада: на Херсонщині армія РФ атакувала дроном цивільний автомобіль, постраждала уся родина