Війська РФ вночі атакували залізничну станцію на Харківщині – «Укрзалізниця»

Серед пошкодженого – два локомотиви, вантажні та пасажирські вагони

У ніч проти 1 серпня було завдано ракетного удару по одній із залізничних станцій Харківщини. Внаслідок атаки провідниця отримала осколкові поранення голови, повідомила пресслужба «Укрзалізниці».

«Серед пошкодженого – два локомотиви, вантажні та пасажирські вагони. Також є руйнування колій та засобів електропостачання. До графіків руху приміських поїздів внесено точкові зміни, поїзди далекого сполучення продовжують рух із використанням резервних тепловозів», – йдеться у повідомленні.

Раніше голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що через нічні російські обстріли на Харківщині загинула людина, ще одна постраждала. За його даними, вночі сили РФ завдали ракетного обстрілу «Іскандер-М» по Ізюму.

Cили протиповітряної оборони у ніч проти 1 серпня збили сім ударних безпілотників типу Shahed, якими РФ атакувала Україну, повідомив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук. За його словами, дрони збили на Київщині, Полтавщині, Херсонщині та Дніпропетровщині.

Також у Повітряних силах ЗСУ повідомляють, що вночі війська РФ вдарили балістичними ракетами «Іскандер-М» із Воронезької області РФ та окупованого Криму. Кількість ракет, як і напрямки удару, не уточнюються.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони, зокрема Харківщину. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовані атаки на цивільних.

Моніторингова місія ООН із прав людини заявила, що з 24 лютого 2022 року до кінця червня 2024 року через бойові дії в Україні постраждали щонайменше 33 878 цивільних. Зокрема, в ООН підтвердили дані про загибель 11 284 людей. В організації наголошують, що реальна кількість жертв може бути більшою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: РФ вночі атакувала «Шахедами» та балістикою, усі дрони збили – Повітряні сили ЗСУ