ОГП: жінку засудили до 11 років ув’язнення за коригування ударів РФ по Харкову

Ілюстраційне фото. Наслідки російських ударів по Харкову, березень 2022 року

Суд виніс вирок підозрюваній у поширенні інформації про переміщення та розміщення Збройних сил України, повідомляє Офіс генеральний прокурор 5 вересня.

За повідомленням, суд за публічного обвинувачення Харківської обласної прокуратури засудив її до 11 років ув’язнення. За твердженням обвинувачення, жінка з Антрациту на Луганщині тривалий час жила в Харкові і на завдання представника збройного угруповання «ЛНР» передавала дані про розташування українських військових у місті.

«Жінка також передала координати і допомогла ворогу скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торгівельних об’єктах та по житлових кварталах у центрі міста», – додає Офіс.

Читайте також: СБУ заявляє про затримання на Полтавщині депутата з оточення Іллі Киви

Підозрювану затримали в квітні 2022 року, під час обшуку в неї виявили готівку, в тому числі російські рублі. ОГП зазначає, що жінка не визнала своєї провини в суді і має час подати апеляцію на вирок.

Харків від початку широкомасштабної війни зазнає постійних обстрілів російської армії. Водночас Росія продовжує заперечувати удари по українських цивільних об’єктах.

Your browser doesn’t support HTML5

За парти – в метрополітені: в Харкові школярі навчатимуться у підземці