У Харкові знову пролунали вибухи, cили РФ поцілили по житловому будинку – ОВА

Наслідки російського удару по багатоповерхівці Харкова. Україна, 24 вересня 2024 року

У Харкові знову пролунали вибухи, російські війська поцілили по житловому будинку, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Окупанти вдарили КАБом по приватному житловому будинку у Київському районі Харкова», – написав він у телеграмі.

Згодом Синєгубов уточнив, що російські війська вдарили по Харкову трьома керованими авіабомбами – один з КАБів влучив у землю, пошкоджено два приватні будинки та господарчу споруду. Горить дах будинку.

Наразі постраждалих немає.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння атакують Харків і Харківщину. 24 вересня війська РФ завдали ударів по Київському, Немишлянському, Салтівському і Шевченківському районах Харкова. По одному з багатоквартирних житлових будинків було пряме влучання. Внаслідок цих ударів загинули п’ятеро людей.

Вся стіна в крові: влучання у багатоповерхівку у Харкові (фотосвідчення)

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.