У Харкові затримали двох чоловіків, підозрюваних у підпалі військового авто – поліція

Одного із чоловіків наздогнали та під час перевірки виявили в його рюкзаку легкозаймисті речовини

Вночі до поліції надійшло повідомлення про підпал військового автомобіля у Харкові. Під час пошуку причетних до події, патрульні затримали двох чоловіків, яких підозрюють у підпалі транспорту, повідомляє пресслужба Національної поліції України 3 серпня.

«Одного із чоловіків наздогнали та під час перевірки виявили в його рюкзаку легкозаймисті речовини. Також у телефоні громадянина інспектори виявили відео, яке вказувало на його причетність до підпалу автомобіля. Неподалік затримали також іншого громадянина, ймовірно, причетного до підпалу», – йдеться у повідомленні.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, чоловіки, бажаючи підзаробити, через телеграм отримали завдання підпалити автомобіль військовослужбовця ЗСУ від співробітника російської спецслужби.

Затриманим повідомлено про підозру за умисне знищення або пошкодження майна і перешкоджання законній діяльності Збройних сил України. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

Читайте також: В Одесі правоохоронці затримали шістьох людей за підозрою у підпалах понад 15 авто військових

Раніше начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський розповів в ефірі телемарафону, що українські правоохоронні органи розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб, підозрюваних у скоєнні цих злочинів. За його словами, найбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові.

Напередодні голова ОВА Олег Синєгубов розповів, що у Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових. За його словами, поліція встановила особи всіх паліїв ­– це переважно молодь віком від 12 до 18 років.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Харкові та області зафіксовано близько 40 випадків підпалів авто військових – ОВА