Бонові загородження, якими РФ намагається захищати Керченський міст, плавають поблизу Керчі – фото

Бонові загородження поблизу Керчі. Крим, Україна, жовтень 2024 року

Бонові загородження, якими Росія намагається захищати від можливих атак морських дронів ЗСУ Керченський міст, що сполучає окупований Крим із РФ, плавають акваторією біля берегів Керчі.

Як повідомляє кореспондент проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії, фрагменти бонових загороджень дрейфують у районі міської набережної Керчі.

Частину бонових загороджень морська течія прибила до берега в центральному районі Керчі.

Влітку 2024 року Росія почала розміщувати баржі на південній стороні мосту, пізніше з’явилися додаткові баржі і плавучі бонові загорожі, що йдуть паралельно до Керченського мосту.

Нові супутникові знімки показують значне збільшення числа барж, які захищають міст.

Керченський міст забезпечує основний трафік в окупований Крим із російської території, а також використовується для військових поставок на територію Кримського півострова.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський в інтерв’ю британському виданню The Guardian, оприлюдненому 24 липня, відмовився назвати терміни можливого знищення Керченського мосту, що з’єднує окупований півострів із Росією, але наголосив, що Київ планує повернути Крим. «Це реально. Звичайно, це велика військова таємниця», – сказав генерал.

Читайте також: В ISW оцінили, чи зможе Україна вдарити ATACMS по Керченському мосту