У перший день посилення карантину поліція склала майже 200 адмінпротоколів – Фацевич

Працівники поліції патрулюють центральні вулиці Києва

Заступник голови Нацполіції Олександр Фацевич повідомив, що 6 квітня поліція склала 192 адмінпротколи за порушення карантинних заходів.

«Найбільше протоколів складено у Дніпропетровській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві. Переважно правопорушення стосувалися відвідування громадянами парків та скверів, а також порушень умов самоізоляції», – повідомляє пресслужба Нацполіції з посиланням на слова Олександра Фацевича.

За чловами Фацевича, з-поміж 22 тисяч правоохоронців – 7 залучені безпосередньо для патрулювань у парках і скверах.

Повідомляється що «правоохоронці виявили 14 правопорушників, які відвідували парки та сквери, ще 10 адміністративних протоколів складено за порушення умов самоізоляції, також є перші адмінпротоколи за появу у громадських місцях без масок».

«За виявленні порушення передбачена адміністративна відповідальність за статтею 44-3 КУпАП. Санкція статті передбачає штраф – від 17 до 34 тисяч гривень», – сказав заступник голови Нацполіції.

Крім того, із введенням тимчасових обмежень до поліції щодня надходять повідомлення від громадян про порушення, пов’язані із правилами карантину, повідомили у пресслужбі Нацполіції.

«Із початку карантинних заходів на спецлінію 102 надійшло понад 26 тисяч повідомлень. За сьогодні надійшло більш ніж 1 200 повідомлень», – зазначили у Нацполіції.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Всі кияни йдуть на Гідропарк»: як у соцмережах зустріли перший день посиленого карантину

За словами Фацевича, поліція також контролювати дотримання карантинних обмежень біля культових споруд.

«Наряди будуть наближені до церков. Ми уже провели бесіди із представниками різних конфесій і роз’яснили необхідність проведення богослужінь в онлайн-режимі. Разом із тим, стежитимемо, аби віряни не порушували норму щодо можливості збору в одному місці до 10 осіб і дотримувалися при цьому безпечної дистанції», – сказав Фацевич.

Уряд посилив карантинні заходи з 6 квітня. Зокрема від громадян вимагають мати при собі посвідчення особи за межами дому та носити засоби захисту в громадських місцях. Також заборонено ходити групами понад дві особи, за винятком супроводу дітей (яким до 14 років тепер не можна перебувати в громадських місцях самим).